20180627_0080-1170x500

Hoe je productiever, effectiever en gelukkiger kan werken

Hoe verhoog je nu echt je werkgeluk?

Twee jaar geleden zat ik er even helemaal doorheen.
Ik wilde een video afmaken maar ik kwam er niet uit. 
Ik had een stemmetje in mijn hoofd dat tegen me zei: ‘Ga toch lekker naar het strand!’
Ik vond van mijzelf dat ik productief moest zijn dus ik bleef doortypen.
Na een uur typen kwam ik tot de ontdekking dat er totaal niets nuttigs uit mijn handen was gekomen.
Toen ben ik vanuit volledige onmacht op bed gaan liggen.

Ik was naar het plafond aan het staren toen ik besloot om toch maar naar het strand te gaan. Ik sprong in de zee en ik voelde me helemaal ontspannen. En ineens wist ik het: ik zag precies het script van de video voor me. Naar het strand gaan was dus juist iets productiefs doen!

Sindsdien is goed voor mijzelf zorgen altijd mijn hoogste prioriteit. Werkgeluk betekent dat je goed zorgt voor jezelf. Daarna ga je veel effectiever, productiever en energieker aan de slag.  Tegenwoordig als ik ergens even niet uitkom, ga ik naar buiten, ik bel of zoek een vriend of familielid op, ik ga sporten, muziek maken of mediteren.
Als ik daarna aan de slag ga, voelt alles als een lekkere flow. Ik geloof tegenwoordig niet meer in keihard doorbeuken.
Ik geloof nu juist dat ik vooral mag kiezen voor datgene waar ik gelukkig van word.
Ik merk namelijk dat de ideeën, de inspiratie en het harde werken daarna allemaal vanzelf komen.

Een hele fijne dag vandaag!

Over de schrijver

Merijn Ruis


Anderen bekeken ook

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sharing would be great!

Sharing would be great!

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on pinterest
Delen