een-gesprek-met-een-vreemde-praten-maakt-gelukkig-1170x500-1

Praten maakt gelukkig – Openingszinnen om een gesprek te beginnen

Praten maakt gelukkig – Openingzinnen om een gesprek te beginnen.

Als je van een afstand naar de aarde kijkt dan zou je niet denken dat wij sociale wezens zijn. We zitten allemaal op ons mobiel en proberen contact zo veel mogelijk te vermijden. Maar klopt dit nu eigenlijk wel?

Onderzoekers van de universiteit in chicago hebben ontdekt dat alleen al simpelweg een praatje maken met een vreemde mensen gelukkig maakt. Het maakte niet uit waar het over ging of wie het praatje begon. Door even met een vreemde te praten voelen we ons verbonden en maken we stofjes in onze hersenen aan die bijdragen aan ons geluk.

De reden dat veel mensen geen praatjes maken met anderen is vaak de volgende: We denken ten eerste meestal dat anderen niet met ons willen praten. Daarnaast hebben veel mensen het idee dat in je eigen bubbel zitten vaak veel meer energie geeft. Toch laat deze studie zien dat voor het meerendeel van de mensen een simpel praatje al kan blij maken voor je geluk.

Een paar simpele manier om een gesprek te beginnen zijn de volgende:

Hoe maakt u het vandaag?

Heeft u een leuke dag gehad vandaag?

Heb je nog een leuk idee voor een cadeautje voor mijn moeder?

Het is ook altijd erg effectief om simpelweg op te merken wat iemand bij heeft. Als iemand een grote rugzak om heeft kun je bijvoorbeeld vragen of hij van plan is om op reis te gaan.

Ik heb een video gemaakt samen met Marleen, ze vertelde me dat ze het spannend vond om praatjes met vreemden te maken. Daarom hebben we besloten om dit samen eens te gaan doen. In de video zie je ook dat mensen vaak veel positiever reageren dan je zou denken!

Over de schrijver

Merijn Ruis


Anderen bekeken ook

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sharing would be great!

Sharing would be great!

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on pinterest
Delen