geven-maakt-gelukkig-1170x500

Geven maakt gelukkig – Een briefje om door te geven.

Geven maakt gelukkig – Een briefje om door te geven.

Ik zat na te denken over de beste manier om 20 euro aan een vreemde te geven. Er is namelijk een heleboel wetenschappelijk onderzoek dat laat zien dat geven mensen gelukkig maakt. Toen kwam ik op het volgende idee: ‘Misschien kan ik wel de meeste mensen blij maken met mijn 20 euro als ik mensen de keuze geef om het door te geven.’

Stel dat de persoon aan wie ik het geef het doorgeeft, dan wordt hij/zij er zelf blij van en de persoon die het ontvangt ook weer, etc..

In theorie zou deze 20 euro dus iedereen in Nederland blij kunnen maken. Uiteraard is er een hele grote kans dat iemand het gebruikt om zichzelf te trakteren. Maar dat is ook helemaal goed. Geven werkt volgens mij het best als iemand ook kan voelen dat ze het zelf mogen gebruiken.

Worst case scenario maak ik met mijn 20 euro twee mensen blij, mezelf en iemand anders. Best case scenario wordt het een heleboel keer doorgegeven en reist hij door heel Nederland!

Ik heb een envelop gemaakt met dit briefje erin en ga hem deze week aan een vreemde geven.
Geen idee waar dit experiment heen gaat maar ik ben zelf in ieder geval erg enthousiast.

Ben heel benieuwd wat je van het idee vindt!
Wat zou jij doen als je deze envelop zou krijgen?’

Over de schrijver

Merijn Ruis


Anderen bekeken ook

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sharing would be great!

Sharing would be great!

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on pinterest
Delen