workshop-werkgeluk-1170x500

Ikigai – Geluk vinden in het bezig zijn

Wat is ikigai?

Deze week kwam ik een boek tegen over Ikigai. Dit betekent simpelweg het geluk van altijd bezig zijn.
Mensen die hun Ikigai hebben gevonden weten precies waarom ze leven en wat ze motiveert en inspireert.
Het Ikigai principe wordt gebruikt op het japanse eiland Okinawa. Dit is een van de bluezones, een plek op de wereld waar de mensen gemiddeld heel gelukkig zijn en een stuk ouder worden (Vaak boven de 100).

Er worden verschillende redenen voor genoemd dat de bewoners van Okinawa zou oud worden. Bijvoorbeeld dat ze veel bewegen, veel tuinieren en voornamelijk planten en vis eten. De onderzoekers in het boek over Ikigai veronderstellen dat het vinden van je Ikigai ook een grote bijdrage kan leveren aan het vergroten van je geluk en je gezondheid.
Persoonlijk geloof ik zeker dat er iets in deze theorie zit. Mensen die weten waarom ze opstaan en een reden hebben om te leven hebben veel meer plezier in hun dag. Daarnaast draagt zingeving bij aan je geluk en geluk draagt bij aan je gezondheid.

Er is een leuk modelletje die je kan helpen bij het vinden van je Ikigai. Beantwoord de volgende vragen.

Waar houd je van?
Wat heeft de wereld nodig?
Waar ben jij goed in?
Waar kun je voor worden betaald?

Als je al deze vragen kan beantwoorden en kunt combineren heb jij je eigen Ikigai gevonden. Mijn persoonlijke Ikigai is om zoveel mogelijk mensen blij te maken door video’s te maken, presentaties te geven en liedjes te schrijven.

Ik ben heel benieuwd of je de vragen kunt beantwoorden en er achter kunt komen wat je persoonlijke Ikigai is.

Wat is jou Ikigai? Laat het weten in de reacties!

Een geweldige dag gewenst!

MerijnRuis

MerijnRuis


Anderen bekeken ook

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sharing would be great!

Sharing would be great!

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on pinterest
Delen